Herstel van BOL na ruime zege

• 101 weergaven

Na een week met veel teleurstellingen voor BOL: eerst de aankondiging van Sietse Brandsma en Koen Tros, dat ze hogerop willen spelen. Dan de bekernederlaag tegen een lager geklasseerde tegenstander en vervolgens een wedstrijd aan moeten gaan met 3 geschorste spelers en een speler
die andere verplichtingen had.
Het begin van de 2e competitiehelft was toch al zo negatief begonnen met 3 nederlagen, clubs waartegen we in de eerste helft van de competitie 5 punten behaalden.
Dus moest trainer Bart Hoogland een fantasieopstelling maken door drie spelers uit het 2e op te stellen. Die namen wil ik graag noemen want zowel Jan Slot, Jelle Brandsma als Sebastiaan Schaasberg deden probleemloos mee.
Met name voor de rust speelde BOL één van haar beste wedstrijden van dit seizoen, met ditmaal een hoofdrol voor Martijn Ton die uitstekend speelde en ook van de tegenpartij alle complimenten kreeg.
Tegenstander WV-HEDW, toch niet de minste, valt deze competitie wat tegen. Een veel bredere selectie dan BOL, maar toch wel teleurstellend gezien hun stand op de ranglijst. Door de strafpunten voor Zuidvogels en wellicht de te verwachten nederlaag van CSW, dachten de Amsterdammers met een overwinning op BOL goede zaken te doen. Zuidvogels moest het lijdzaam accepteren, maar CSW moest de overwinning aan AFC laten.

BOL is na deze middag weer in het linkerrijtje gekomen en dat danken zij aan de geweldige inzet en de wijze waarop ze deze middag speelden.
Goed, Martijn Ton is genoemd, maar een compliment aan de hele ploeg want er was deze middag geen zwakke schakel te noemen.
Voor de rust was BOL heer en meester en met fraai opgezette aanvallen kwamen er volop kansen.
Dat was al heel snel raak toen Sietse Brandsma een assist afgaf aan Martijn Ton, die voor de 1-0 zorgde. Toch even over Sietse. Hij staat al een tijdje “droog”, maar hij was voortdurend een kwelling voor de tegenstander. Daarbij brengt hij ook veelal de medespelers in een kansrijke positie. Zo was het in de 12e minuut raak toen een assist van Sietse bereikt werd door Martijn Ton die, zoals vermeld, koelbloedig afrondde.
BOL zag haar kansen en het werd bijna 2-0 toen René Rootlieb van buiten het strafschopgebied een bal vol op de schoen nam, die ternauwernood door de doelman overgetikt werd. René deed het vijf minuten later nog beter toen hij een vrije trap in de bovenhoek plaatste, wat 2-0 betekende.
En BOL bleef doorgaan met de pressie op de tegenstander. Na een half uur spelen ontstond er een prima kans voor het doel van de bezoekers. Na tweemaal geprobeerd hebben te scoren, was het uiteindelijk toch raak door een derde treffer van weer Martijn Ton. De bezoekers waren zichtbaar aangeslagen, vooral toen Koen Tros een mooie aanval met de vierde treffer afrondde.
Het klinkt gek, maar het had met de rust ook 6-0 kunnen staan.

Na de rust hadden de bezoekers de vrij harde wind mee en ging men volop in de aanval, maar ook de achterhoede van BOL speelde een prima wedstrijd en hield goed stand.
Toch dachten we een eerste tegentreffer te kunnen noteren toen een te harde tackle in het strafschopgebied bestraft werd met een strafschop. Zoals meer gebeurd is, stopte Xander Snoek de strafschop. Hij kon de bal echter niet onder controle houden. De treffer werd echter afgekeurd omdat de medespeler te vroeg inliep.

Het werd nu een kwestie van uitspelen voor BOL met af en toe een counter. Nadat eerst Sietse Brandsma zijn fraaie lob net over het doel zag gaan, was hij even later de grondlegger voor de 5e treffer toen hij Timon Plak in stelling bracht, die voor de 5-0 zorgde.
Vermeld mag worden dat de tegenstander zich niet afreageerde op de teleurstellende nederlaag, maar sportief bleef spelen, mede ook door het prima leidende trio onder leiding van scheidrechter Knetsch. Hij moest aan beide kanten éénmaal de gele kaart trekken: voor een te harde overtreding (BOL) en commentaar op de leiding (WV-HEDW).
Een geweldige opsteker voor trainer Bart Hoogland die zijn team, ondanks de ontbrekende spelers, uitstekend neerzette.
Complimenten ook aan de reserves, die een drietal spelers naar het eerste team zagen gaan, maar toch wisten te winnen.

BOL-WV-HEDW 5-0(4-0)
1-0 Martijn Ton
2-0 René Rootlieb
3-0 Martijn Ton
4-0 Koen Tros
5-0 Timon Plak

Scheidsrechter de heer J. Knetsch uit Bussum bijgestaan door de heren Groenbos en Issa.

Het eerste doelpunt viel in de 12e minuut, dus was onze trouwe supporter Hans Engel de gelukkige.