Het blijft BOL tegenzitten

• 79 weergaven

Na de slopende kampioenswedstrijd tegen WV-HEDW, mogen we in de nacompetitie alsnog proberen promotie te bewerkstelligen. Omdat men het spoorboekje van de promotie-degradatie zoveel mogelijk wil blijven volgen, was BOL gedoemd na de strijd om het kampioenschap, al op dinsdag de strijd met de Bilt aan te gaan.
Trainer Hoogland moest door de afgelopen zaterdag opgelopen gele kaarten, voor Jan Slot en Jack Schoon, wat improviseren. Dat ging helemaal niet verkeerd, want we mogen dan spreken over vermoeidheid van de spelers, maar als je nog zo’n wedstrijd kunt spelen verdient dat de grootste waardering. Om te beginnen mag vermeld worden dat, zonder de overigen te kort te doen, Jos Visser een uitstekende wedstrijd speelde. Voor mij was Jos deze avond “the man of the match”. Daarbij stond onze topscoorder Sietse Brandsma niet in de basis, nog steeds het gevolg van een opgelopen zware blessure tegen de latere kampioen. Na de rust kwam hij toch in het veld.

Na het beginsignaal van scheidsrechter Roelof Luinge werd het bepaald geen saaie wedstrijd. BOL speelde meer in de combinatie, terwijl de Bilt haar spitsen met lange trappen probeerde te bereiken. BOL had al snel door dat er hier deze avond wel wat te bereiken viel, alhoewel doelman Snoek in de 8e minuut het nodige geluk had, toen zijn uittrap via een speler van de Bilt net naast ging. Overigens speelde Snoek verder weer een prima wedstrijd en bracht door zijn verre uitworpen BOL steeds in stelling.
Ook op het middenveld was Koen Tros weer de architect, maar zijn passes kregen een te kort vervolg. Halverwege de eerste helft wist BOL met veel moeite de thuisclub van een treffer af te houden, terwijl aan de andere kant BOL alleen wat plaagstootjes uit kon delen.

Maar de tweede helft vergoedde alles. BOL was nu de bovenliggende partij en kreeg meerdere kansen toen o.a. Steven Glas de achterlijn bereikte, maar zijn voorzet werd niet benut. Zo stond Sietse Brandsma na een foute terugspeelbal alleen voor de doelman, maar zijn inzet werd door de doelman gekeerd. Er kwamen via Jonker en Ton meerder kansen, maar gescoord werd er niet. En ja, dan kan je het aan de andere kant oplopen. Via een counter kwam van Bueren in de 72e minuut vrij voor de doelman en zijn inzet was onhoudbaar.
In wezen wilde BOL deze teleurstelling wegpoetsen door volop in de aanval te gaan, maar kreeg de kous op de kop. In blessuretijd klapte de buitenspelval niet goed dicht en met een fraaie combinatie bracht van den Berg de stand op 2-0. Volkomen tegen de verhouding in, maar ja, doelpunten zijn de voornaamste ingrediënten bij een wedstrijd. En zo was het, zoals zo vele keren gedurende de laatste weken, weer “net niet”.

Gelet op het vertoonde spel is BOL nog lang niet uitgeschakeld en gaat men er hopelijk zaterdag weer met dezelfde mentaliteit tegenaan. Als de spelers er net zo in geloven als de trainer, moet het lukken!

De Bilt-BOL 2-0(0-0)
1-0 Vincent van Bueren
2-0 Sander van den Berg