Matige start van BOL

() • 95 weergaven

Na de met wisselend resultaat gespeelde bekerwedstrijden moest BOL deze middag haar eerste competitiewedstrijd spelen tegen promovendus Monnickendam.
Al spoedig bleek dat de thuisclub over een beweeglijk team beschikt, dat voor de rust duidelijk de sterkste ploeg was. Goed combinerend zorgden ze voor gevaar waar BOL alleen maar verdedigend tegen kon spelen. Jammer was het dat Dimaggio Senchi, door zijn bij zijn vorige club opgelopen kaarten, deze middag geschorst was. Het ontbrak daardoor aan het verrassend element, terwijl ook Jan Biersteker geblesseerd was en Dennis Rijs en Martijn Ton niet fit genoeg waren voor een hele wedstrijd.
BOL kwam er maar zelden uit door de druk die de thuisclub op hen uitoefende. Toch bleef BOL lang op de 0-0, maar in de 35e minuut kreeg Monnickendam een vrije trap waar doelman Snoek zich op verkeek en de bal werd in de korte hoek ingeschoten. Een zeker verdiende voorsprong.
Pas in de slotfase van de eerste helft kon BOL iets terugdoen, maar dat zette geen zoden aan de dijk.

Na de rust kwam er een heel ander BOL uit de kleedkamers en waren ze zelfs bij tijd en wijle de bovenliggende partij. Maar zoals veelal, kwam de treffer voor de bezoekers aan de verkeerde kant. Samir Moustafa bracht de bal vanaf de doellijn voor het doel, waar Kid Ronday af kon ronden omdat de verdediging ook nu niet adequaat ingreep. Eenieder die BOL een warm hart toedraagt, vreesde voor een afstraffing, maar BOL herpakte zich. Een kwartier voor tijd was Danny Konijn ter plekke om uit een voorzet met een kopbal voor de 2-1 te zorgen.
Monnickendam moest het nu van de counters hebben terwijl BOL langzamerhand begon te beseffen dat er toch wel iets te halen was. Maar vanuit de counter werd de spits gelanceerd. Scheidsrechter van der Wielen stond er veel te ver vanaf om de situatie zelf te beoordelen, maar negeerde toch het terechte vlagsignaal van de assistent. Dat leek de genadeslag te zijn, maar BOL bleef nu toch echt strijden en de mee naar voren gekomen René Rootlieb zorgde weer voor de aansluitingstreffer. BOL ging nu volop in de aanval maar ook nu loerde de thuisclub op de counter en had succes toen Donny Reugebrink door de BOL-verdediging slalomde en voor de 4-2 zorgde. Een teleurstellend begin, maar met de inzet zoals die na de rust getoond werd, moet en mag succes niet uitblijven.

Volgende week ontvangen we ARGON, de club van oud-voorzitter Jan Dekker. We zijn benieuwd welke pet Jan op heeft.

Monnickendam-BOL 4-2(1-0)
1-0 Donny Reugebrink
2-0 Kid Ronday
2-1 Danny Konijn
3-1 onbekende speler
3-2 René Rootlieb
4-2 Donny Reugebrink

Scheidsrechter Ruud van der Wielen uit Veenendaal.