BOL sluit eerste deel seizoen winnend af en stijgt naar tweede plek

• 119 weergaven

(met dank voor zijn inbreng voor dit verslag aan Martijn Gootjes)

BOL heeft de eerste helft van de competitie afgesloten met een klinkende 0-3 overwinning in en op Monnickendam. Traditiegetrouw een lastige uitwedstrijd, ditmaal konden de Broeker fans constateren dat BOL gewoonweg een maatje te groot was voor de tegenstander.

Vlot combinerend slaagden de mannen erin om een aantal goede kansen te creëren. Desondanks duurde het toch tot de 42-ste minuut voordat de uitstekende leidende scheidsrechter Benlamkaddem voor het eerst naar de middenstip kon wijzen. Via een afgemeten voorzet vanaf zijn favoriete kant van het veld zette Rik Molenaar Daniël Vos vrij voor de keeper, die met een rake kopbal de voorsprong op het bord zette, 0-1.  Zodoende een terechte maar minimale voorsprong halverwege.

In de 2e helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. De eveneens in groen wit gehulde stedelingen, immers sinds 1355 in bezit van stadsrechten, kozen in het 2e bedrijf voor een iets opportunistischer aanpak via de lange bal. Tot grote kansen leidde dit overigens niet. BOL bleef bij de les en zocht de combinaties over de grond. Zo speelde Ruben Beentjes zich een aantal keer goed vrij vanaf de linkerkant, echter stond het vizier helaas niet helemaal op scherp. Martijn Ton besliste uiteindelijk de wedstrijd door de 0-2 op het bord te zetten. De aanvaller bekroonde zijn sterke invalbeurt en bevestigde hiermee dat hoofdtrainer Erwin Tump en zijn secondanten over een brede en gelijkwaardige selectie beschikken! Lex Duis strooide in de slotseconden nog wat extra zout in de Monnickendamse wonden door ook nog de 0-3 aan te tekenen. Met een slimme loopactie in de diepte verschalkte hij in 2 instanties de doelman. Toen vond de leidsman het welletjes en kon het licht letterlijk uit. BOL nestelt zich door de knappe overwinning in de kopgroep en staat nu tweede op drie punten achter sv Montfoort. Daarmee voldoet de ploeg volledig aan de ambitie om dit seizoen te eindigen in het “linker rijtje”.

Na de korte winterstop wordt op 21 januari de competitie voortgezet. BOL speelt dan weer uit tegen FC De Bilt, dat drie punten minder heeft vergaard dan BOL en op de vijfde plaats staat.