Mooi afscheid van Brandsma en Tros

() • 105 weergaven

Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd tegen Breukelen kregen Sietse Brandsma en Koen Tros een publiekswissel omdat ze de laatste thuiswedstrijd voor BOL speelden. Het werd een afscheid met een mooi randje want de laatste thuiswedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning. De selectie van trainer Hoogland had kennelijk de bedoeling er iets moois van te maken want met name voor de rust werd er bij vlagen weer gespeeld zoals dat veel wedstrijden gewend waren. De bezoekers uit Breukelen waren nog niet uit de gevarenzone maar na afloop bleek dat ze zich geen zorgen hoeven te maken. Toch heeft BOL het zich af en toe moeilijk gemaakt door niet meteen afstand te nemen want de kansen waren er. De overigens weer goed spelende Martijn Ton kreeg 2 mooie kansen en bij de derde mogelijkheid ging hij niet voor eigen succes maar bediende Bas Jonker op maat. Diens inzet miste de precisie. Er kwamen meer kansen en die kregen te weinig vervolg. Hoewel in veilige haven met een definitieve 5e plaats gaf men de punten niet cadeau. In tegendeel, BOL streed voor een goed resultaat waarbij Rick Molenaar weer een prima partij speelde. Maar er waren meer spelers die boven het niveau van de laatste twee wedstrijden uit kwamen. Het wachten was op een doelpunt. Bij Breukelen kende ze het gevaar Brandsma maar al te goed maar hij wist toch een paar keer tot fraaie kansen te komen. In de 37e minuut was het raak toen Sietse een prima genomen hoekschop van Koen Tros afrondde met een kopbal welke doel trof(1-0). Kort hierna ontstond er een situatie welke helaas een rode kaart voor de bezoekers opleverde. Scheidsrechter Kraak nam toen een beslissing welke navolging mag hebben op alle velden. Een speler van Breukelen kon kritiek op hem niet verdragen en reageerde zich af met het uiten van de zwaarste verwensing naar zijn medespeler. Scheidsrechter Kraak accepteerde dit niet en stuurde speler met een rode kaart van het veld. Het was kort voor rust zodat de technische staf van Breukelen tijd genoeg had om de hoofden van de spelers weer in de juiste richting te krijgen. Ik denk ook niet dat de staf van BOL hier zo gelukkig mee was want meestal werkt zoiets in de hand dat het ondertal juist alles uit de kast haalt. Maar net als voor de rust kregen de bezoekers weinig kansen. Ze probeerden het uiteraard wel en het werd ook wat vinniger. De prima leiden de scheidsrechter moest in deze periode wel een paar keer geel trekken om de wedstrijd in handen te houden. Halverwege de tweede helft stond Dennis Rijs aan de basis van de 2-0. Hij lanceerde op links Bas Jonker en uit diens voorzet wist Sietse Brandsma voor de 2-0 te zorgen. Toch bleef Breukelen strijden voor een beter resultaat. Juist toen de publiekswissel had plaats gevonden kwam Breukelen nog gevaarlijk opzetten en in één minuut trof men tweemaal de paal. Helaas kreeg Bas Jonker in de slotfase een ernstige blessure zodat het voor Bas wel eens de laatste wedstrijd in deze competitie kon zijn welke hij speelde. Maar Bas, we gaan er van uit dat je straks bij de Zuurkoolcup weer aanwezig bent Van harte beterschap. We hopen dat Timon Plak er dan ook weer bij is want Timon wordt wel gemist. Het publiek moest het wel even verwerken dat twee bepalende spelers hun geluk elders gaan zoeken. Ook voor Bart Hoogland was het de laatste wedstrijd op het inmiddels voor hem vertrouwde BOL-complex. Het doet wel pijn dat de meest succesvolle trainer die BOL ooit heeft gehad nu elders aan de slag gaat. We hopen dat zijn opvolger deze lijn door weet te trekken.
Maar gelukkig blijft er een goed team staan en wellicht komen er nog aanwinsten. Volgende week spelen we de laatste wedstrijd tegen Roda uit Leusden.

BOL-Breukelen 2-0
1-0 Sietse Brandsma
2-0 Sietse Brandsma

Scheidsrechter de heer S.C.Kraak uit Piershil.

Het eerste doelpunt werd gescoord in de 37e minuut zodat Hilly Blauw de premie mag innen. We hopen dat het volgende seizoen de lijst voor de golden goal weer compleet wordt.