BOL speelt gelijk tegen NSC Nijkerk

() • 118 weergaven

Na de dinsdag gespeelde bekerwedstrijd tegen DHSC (5-1 winst) was het de vraag of BOL het uitstekende spel dat het in die wedstrijd liet zien, zaterdag weer kon tonen. Het antwoord luidde achteraf ontkennend. BOL speelde gelijk en daar was de thuisploeg het meest content mee. Het niveau van dinsdag kon BOL helaas dit keer niet halen.

BOL startte goed op de groene grasmat van het NSC-complex “De Burcht”, waar de geest van verloren gegane sportieve tijden van weleer rondwaarde. Het thuispubliek had de weg naar De Burcht maar zeer mondjesmaat weten te vinden en verder was er naast de wedstrijd van NSC-1 ook niet veel te beleven. Dat gaf de ambiance waarin werd gespeeld al met al een wat desolate indruk, hoe goed de speaker van dienst ook zijn best deed.

BOL dicteerde het eerste kwartier de wedstrijd en door vlot lopende combinaties werd gevaar gesticht voor het doel van NSC. Dat leidde al na zeven minuten tot een doelpunt. Timon Plak testte de keeper van NSC, die nog kon redden maar de terugkomende bal kon alsnog door Thimo Schouwink in worden geschoten. De voorsprong leek al snel te worden uitgebreid. Martijn Ton schoot na een snelle aanval echter naast. Even later was het Ruben Beentjes die vrij kwam voor de keeper en inschoot. De bal werd half gekeerd (voor of al achter de doellijn?) en alsnog van het beslissende zetje voorzien. De kordaat leidende scheidsrechter Aad Hilgersom keurde de goal echter af, omdat de keeper zou zijn geattaqueerd, terwijl hij de bal al aanraakte. Het bleef 0-1.

Daarna ging BOL slordiger spelen. Die slordigheid brak de ploeg op na bijna een half uur spelen. De bal werd nota bene in de 16 meter van NSC verspeeld en luidde een counter in via de behendige linksbuiten van NSC Bilal Tmim. Hij kapte zijn opponent uit en schoot vervolgens fraai de bal langs keeper Romain de Jong. Daarmee was het weer gelijk en kon BOL opnieuw beginnen. De wedstrijd kwam nu meer in evenwicht, ook omdat BOL in balbezit vaak slordig speelde en zo NSC in staat stelde Broeker-aanvallen snel af te breken. Jack Schoon kreeg, na eindelijk wel weer eens een fraaie aanval, even voor rust een kans. Zijn volley verdween net over het doel. Ook NSC was nog een keer dicht bij een goal, toen nummer vier Dave Knikker vrij voor doel naast kopte. Ruststand 1-1.

Zonder wissels startte BOL de tweede helft. De eerste kans was er al vrij snel voor Ruben Beentjes, zijn schot kon echter nog worden gekraakt door een verdediger van NSC. Toen na ongeveer 10 minuten speeltijd een verdediger van NSC zijn tweede gele en dus rode kaart kreeg nadat hij Lex Duijs onderuit had gehaald, leek de wedstrijd in het voordeel van BOL te keren. BOL benutte de man meer situatie al snel en er ontstond een omsingeling van de NSC-defensie. De eerste die daar een gaatje in wist te vinden was Ruben Beentjes. Met een listig tikje zette hij Martijn Ton vrij voor de keeper van NSC, die kansloos was op het schot van Martijn. BOL na een kwartier spelen daarmee weer op voorsprong. Die had een paar minuten later moeten worden uitgebreid. Na een foutieve pass in de NSC-verdediging kreeg Bas Jonker een reuzekans. Niet overtuigend schoot hij in, helaas rolde de bal binnenkant paal de doelmond weer uit, waarmee NSC in de wedstrijd bleef. Het kwam BOL duur te staan, want uit een spaarzame tegenaanval enkele minuten later ontstond een penalty voor NSC. Lex Duijs’ tackle op de diepgaande nummer 10 van NSC, die de bal al kwijt leek te zijn geraakt, vond geen genade in de ogen van arbiter. Misschien mede doordat de nummer 10 kermend ter aarde stortte en de luidruchtige bank van NSC, niet voor het eerst, luidkeels appelleerde. Hoe dan ook, NSC benutte deze onverwachte meevaller adequaat en het was weer nummer 7 Bilal Tmim die zijn tweede doelpunt van deze middag maakte.

Daarna had BOL nog zeker 25 minuten om alsnog de winst te pakken. Maar NSC gaf alles, het verdedigde fel en probeerde met lange halen de fysiek sterke spits te bereiken, die het de verdediging van BOL af en toe heel lastig maakte. Toch had BOL alsnog kunnen en moeten winnen. Ruben Beentjes kreeg een uitgelezen kans, maar aarzelde net even te lang, zodat zijn schot nog kon worden gestopt. Even later werd Martijn Ton in de 16 meter gevloerd. Tot ontzetting van BOL zag scheidsrechter Hilgersom hier geen strafschop in, waar deze overtreding toch zeker net zo zwaar leek als die waarvoor hij eerder NSC wel een strafschop had gegeven.

In de extra tijd had Bas Jonker alsnog de winnende kunnen maken. Zijn kopbal vrij voor de keeper miste echter richting en kon worden gevangen. Ook NSC werd nog een keer gevaarlijk, een inzet van een aanvaller kon met een prima reflex van keeper Romain de Jong onschadelijk worden gemaakt. De allerlaatste mogelijkheid was voor Vincent Bakker, zijn inzet verdween echter ruim over het doel. Daarmee werd de eindstand 2-2. BOL treurde om de verloren twee punten, NSC was blij met het gewonnen punt. Een punt dat het gezien de getoonde strijdlust ook wel had verdiend.

Volgende week wacht BOL thuis opnieuw een onbekende tegenstander. Olympia G (Gouda) komt dan naar Broek op Langedijk. Aanvang 14.30 uur.