Nootdorp twee maten te groot voor BOL

• 119 weergaven

Zaterdag is de wedstrijd tussen BOL en Nootdorp, op dat moment de nummers vier en drie van de ranglijst, geëindigd in een 0-5 overwinning voor Nootdorp. Een uitslag die recht doet aan de krachtsverhoudingen, want Nootdorp was op alle fronten beter dan BOL.

Onder leiding van de voortreffelijk fluitende scheidsrechter Lizzy van der Helm uit Zoetermeer, zij werd geassisteerd door de heren Abderrahim Essaghir en Yorick Groenbos, leek het na aanvang van de wedstrijd er vijf minuten op dat BOL en Nootdorp een gelijkwaardig duel aangingen. Nootdorp werd al snel gevaarlijk en scoorde zelfs, maar in buitenspelpositie. BOL kreeg middels Martijn Ton een goede mogelijkheid. Maar daarna trok Nootdorp het initiatief naar zich toe. Het won bijna alle duels en kwam steeds gevaarlijker voor het doel van BOL. Een kwartier kon BOL met moeite stand houden, maar kwam toen op achterstand. Uit een corner voor Nootdorp werd de bal in de doelmond gebracht en slecht verdedigd, waarvan aanvaller Mercera van Nootdorp kon profiteren en de 0-1 liet aantekenen. Nootdorp wilde meer en speelde gedreven. Tien minuten later viel ook de 0-2. Na een vloeiende aanval over rechts was het nu Kusters die kon scoren. En na een van de weinige aanvallen van BOL, leidde een uittrap van de keeper tot de 0-3, toen de zeer lastig te bespelen Nootdorper Mitchell Abdoel de vrijheid die hem werd geboden door de BOL-verdediging dankbaar aanvaardde en kundig de derde goal scoorde. BOL was onherkenbaar en mocht dankbaar zijn dat in het laatste kwartier voor rust de score niet nog hoger opliep. Pas vlak voor rust werd BOL weer eens gevaarlijk. Uit een voorzet van Daniël Vos werkte Martijn Ton in kansrijke positie de bal echter over de goal van Nootdorp.

Met enkele wissels trachtte trainer Erwin Tump van BOL de tweede helft wat meer weerwerk te kunnen bieden aan Nootdorp. Mike Molenaar kwam na lang blessureleed in het veld voor Jurre van Lingen. Alex van Enoo moest voorin wat meer stootkracht brengen, ten koste van Vincent Bakker. BOL toonde inderdaad wat meer agressie en kreeg direct twee grote kansen. Eenmaal werd uit een corner de bal van de lijn gehaald en even later raakte Alex van Enoo, ook uit een corner, de paal. Nootdorp schrok er niet van en hoewel minder dominant dan in de eerste helft, slaagde het er naarmate het duel vorderde steeds beter in BOL van zich af te houden. Omdat BOL de verdediging verwaarloosde kwam er ook steeds meer ruimte voor de bedreven aanvallers van Nootdorp. Halverwege de tweede helft viel de definitieve beslissing toen Jop Verhagen de 0-4 voor Nootdorp binnen schoot. BOL bleef daarna wel proberen een eretreffer te maken, maar het kwam vanmiddag tekort tegen het fysiek en technisch superieure Nootdorp. Vlak voor tijd werd het nog erger voor BOL toen het ook nog 0-5 werd, een doelpunt van Pim Hulst. Dat werd de eindstand van een sportieve wedstrijd, die door scheidsrechter van der Helm zonder kaarten kon worden besloten.
BOL had vanmiddag niet zijn dag en was onherkenbaar, vergeleken met wat het in de weken daarvoor heeft laten zien. Nootdorp steeg door het onverwachte verlies van Voorschoten naar de gewenste nummer 2 positie en ligt op koers voor de nacompetitie.

Er resten BOL deze competitie nog twee wedstrijden. Zaterdag wacht in Zuidoostbeemster ZOB als tegenstander, over twee weken komt Monnickendam naar Broek op Langedijk. Hopelijk kan BOL in die nog resterende wedstrijden de strijdlust en inzet hervinden die het deze competitie zo vaak heeft laten zien en het seizoen op die manier waardig afsluiten.