BOL verstevigt met winst in Nunspeet koppositie

() • 172 weergaven

Ook de in reisafstand verste uitwedstrijd van dit seizoen heeft BOL winnend afgesloten. Tegen vv Nunspeet was BOL in staat, net als in de drie competitiewedstrijden daarvoor, om in het laatste deel van de wedstrijd de winst naar zich toe te trekken. Met een fraaie goal was het weer Ruben Beentjes die de enige en winnende treffer produceerde.
Op het mooie sportpark De Wiltsangh, onder leiding van scheidsrechter Mitchell Schuurman uit Hoofddorp, startte BOL flitsend. Al in de derde minuut leidde een snelle aanval via Timon Plak en Ruben Beentjes tot een grote kans voor Bas Jonker, na een weekje afwezigheid weer in de spits geposteerd. Zijn schot kon nog naast de goal worden getoucheerd door keeper Jardi Niebeek van Nunspeet. Niet veel later leidde een ongelukkige overtreding in de 16 meter van een speler van Nunspeet op Martijn Ton tot een strafschop voor BOL. De inzet van Ruben Beentjes was niet goed genoeg om keeper Niebeek van Nunspeet te verschalken, weer redde hij door de bal gedecideerd uit de rechterhoek te tikken. BOL kreeg meer mogelijkheden te score te openen, o.a. uit enkele vrije trappen van net buiten de 16 meter. Ook die werden niet benut. Nunspeet stelde er aanvallend weinig tegenover. Eenmaal moest keeper Romain de Jong redden, toen een te korte terugspeelbal bijna een prooi werd voor de snelle no.9 Emiel Goud van Nunspeet. Door op tijd uit zijn doel te komen wist Romain te redden. BOL was verder de hele eerste helft de dominante ploeg, maar het vele balbezit werd te weinig omgezet in uitgespeelde aanvallen. Vlak voor rust was BOL nog een keer dicht bij de openingstreffer. Timon Plak zette vanaf rechts de bal voor en zijn inzet werd door de inkomende Jeroen Korver ingekopt, helaas net over het doel. Zo bleef het tot de rust 0-0, een stand waarmee BOL gezien de kansen die het had gekregen, niet tevreden kon zijn.

Ongewijzigd startte BOL aan de tweede helft. In eerste instantie was het wedstrijdbeeld zoals in de eerste helft: BOL veel aan de bal en Nunspeet dat verdedigde. BOL stak echter niet in de beste vorm en deed te weinig met dit balbezit. Te lang lopen met de bal, verkeerde keuzes bij de eindpass en slordigheden leidden tot onnodig balverlies. Langzamerhand gooide Nunspeet de schroom van zich af. Met veel fysiek vermogen in de ploeg wist het BOL te verleiden tot het aangaan van duels, die vaker door Nunspeet gewonnen werden, of leidden tot vrije trappen voor Nunspeet. Uit enkele daarvan op de helft van BOL wist Nunspeet een paar gevaarlijke situaties voor het doel van BOL te creëren. Eenmaal raakte de bal uit een vrije trap lat en paal en niet veel later belandde een kopbal, weer uit een vrije trap van Nunspeet, op de paal. BOL mocht op dat moment van geluk spreken dat het niet op achterstand kwam. Uit de enige echte uitgespeelde aanval van Nunspeet kreeg no. 7 van ‘t  Hof van Nunspeet ook een reële kans. In kansrijke positie schoot hij de bal over het doel. Een gelijkspel leek met nog ongeveer een kwartier te gaan een winstpunt voor BOL, mede gelet op de gunstige tussenstanden op andere velden. BOL was toe aan enkele wissels, omdat de krachten bij sommige spelers afnamen. Rik Molenaar was al eerder ingebracht voor Jurre van Lingen en zijn invalbeurt was uitstekend te noemen. Met enkele verdedigend sterke acties was hij belangrijk. Het was een andere verdediger die de 0-1 voor BOL inleidde. Jeroen Korver bereikte met een diep gespeelde bal op rechts Ruben Beentjes. Ruben nam de bal voortreffelijk mee, wipte de bal behendig over zijn tegenstrever om vervolgens in een keer de bal knap langs de keeper van Nunspeet in de linkerhoek te volleren. BOL kwam op een op dat moment wat onverwachte 0-1 voorsprong. Direct daarna werd Ruben gewisseld voor Tristan Verbeek en even later kwam ook Bas de Jong in het veld voor Lex Duijs. Het doelpunt voor BOL bracht rust bij BOL en in plaats van het verwachte slotoffensief dat Nunspeet zou moeten ontketenen, kwamen er meer kansen voor BOL. Dat Nunspeet er niet in slaagde nog gevaarlijk te worden, was mede dankzij de ook vandaag weer voortreffelijk spelende Broeker verdediging. BOL kreeg weer de geest en combineerde makkelijker. Kansen kwamen er voor Timon Plak, die zijn inzet met de benen gestopt zag door de keeper van Nunspeet. Bas Jonker kreeg van dichtbij de mogelijkheid de 0-2 te maken, hij raakte de bal niet vol. In de extra tijd kreeg Bas de Jong de grootste kans. Na zich knap vrijgespeeld te hebben, schoot hij alleen voor de keeper de bal helaas over het doel.

De zon was inmiddels gaan schijnen in Nunspeet en in die zonnige sfeer eindigde ook de wedstrijd voor BOL. Het bleef 0-1 en die winst was over de hele wedstrijd gezien, zeker verdiend. De in behoorlijke aantallen opgekomen supporters uit Broek vierden samen met de spelers de overwinning. BOL verstevigt de koppositie, omdat nummer twee Montfoort zeer verrassend thuis met ruime cijfers verloor van Monnickendam. Waar gaat dit heen?
Komende week een drukke week voor BOL. Woensdag speelt BOL voor de beker tegen Fortuna Wormerveer. Deze wedstrijd wordt gespeeld op het complex van LSVV. Aanvang 20.00 uur. Zaterdag volgt thuis aan de Prinses Margrietstraat de belangrijke wedstrijd tegen nummer drie Zuidvogels. Aanvang 14.30 uur.
Redenen genoeg om te komen kijken. Komt dat weer zien dus!