Omstreden strafschop velt BOL in slotfase

() • 100 weergaven

BOL heeft uitstekend partij gegeven tegen koploper AFC, maar moest uiteindelijk met 0-2 het onderspit delven. Wat was het jammer dat 20 minuten voor tijd de gasten via een strafschop op 0-1 kwamen. Toch eerst iets over de selectie van beide teams. Trainer Heurter had 4 spelers op de bank zitten die daarvoor een hectisch gevecht in het 2e hadden gespeeld (keurige 2-1 winst), maar AFC had liefst 7 spelers op de bank zitten die allemaal inzetbaar zijn, zonder dat dit ten koste van het elftal gaat.

BOL kwam frank en vrij uit de startblokken en de eerste gevaarlijke aanval was dan ook voor de thuisclub. AFC was echter meteen ook gevaarlijk en Steven Boon moest alles uit de kast halen om een achterstand te voorkomen. De tactiek van BOL was al snel duidelijk. Voor de rust verdedigend te werk gaan met waar mogelijk een counter en dat gelukte goed. AFC kreeg maar weinig kansen omdat de verdediging van BOL goed stond en maar weinig weggaf. Aan de andere kant kreeg de deze middag weer goed spelende spits, Sietse Brandsma, een prima kans toen hij de bal op de borst opving en in een draai op doel schoot, maar helaas zonder succes. AFC was daarna gevaarlijk bij een vrije trap maar ook nu zonder succes. Meer en meer kreeg BOL het gevoel dat er toch wel iets te halen viel en dat uitte zich voornamelijk in de 2e helft, toen BOL alle schroom van zich af wierp en tot gevaarlijke aanvallen kwam.

De aanvallen werden nu goed opgezet met name door het trio Tros, Plak en Sietse Brandsma. Zo kwam Sietse over de linker kant kansrijk opzetten en zijn harde inzet werd maar moeizaam gekeerd door doelman Berghuis. Hij kon de bal niet meteen onder controle krijgen, maar helaas was er niemand op de juiste plaats om voor een afronding te komen. Ook Timon Plak soleerde een paar keer prima door de AFC-defensie, maar het was net een laatste voet die hem van succes afhield. In deze periode had BOL zonder meer een treffer verdiend, maar helaas. Natuurlijk kreeg AFC ook de kans, maar wel op een schlemielige manier: René Rootlieb blokkeerde de bal en de AFC-aanvaller liet zich met een luide kreet ter aarde vallen. Eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat scheidsrechter Nefkens een paar meter van de situatie stond en het als een overtreding binnen het strafschopgebied beoordeelde. Tegen de inzet van Floris Dokkum had de deze middag prima keepende Steven Boon geen enkel verweer. Het pleit voor BOL dat het bleef vechten voor een goed resultaat, maar dan komt de situatie zoals eerder aangegeven. De bezoekers hadden al een paar keer gewisseld zonder dat dit aan het spel te merken was en toen Malmberg in de ploeg kwam werd het eerste balcontact gevold door een snelle rush langs de lijn en zijn voorzet werd koelbloedig door Michell Faerber afgerond.

Resumerend: BOL heeft deze middag gevochten voor wat het waard was. De komende wedstrijden zullen met deze inzet positief afgesloten worden.

BOL-AFC 0-2 (0-0)
Floris Dokkum 0-1
Michell Faerber 0-2