BOL verliest onnodig van Monnickendam

• 117 weergaven

In en tegen Monnickendam heeft BOL zaterdag de punten aan Monnickendam moeten laten. Daarmee deed BOL zichzelf tekort, want over de hele wedstrijd genomen was BOL beter dan Monnickendam, kreeg ook kansen genoeg en had eigenlijk moeten winnen. Na amper een minuut te hebben gespeeld keek BOL al tegen een achterstand aan, toen een schot van een speler van Monnickendam van buiten de 16 meter keeper Melvin Habets verraste en via de binnenkant van de paal (die Monnickendam wel goed gezind zou blijken) in het doel verdween. BOL moest duidelijk wennen aan het natte en gladde, dus moeilijk bespeelbare kunstgrasveld van Monnickendam. De bal in de ploeg houden en zo tot combinaties komen, laat staan tot iets dat op een aanval leek, was de eerste twintig minuten te veel gevraagd. Monnickendam zat er ook kort op en had aanvankelijk het initiatief. Echte kansen bleven verder voor de gastheren ook uit. Halverwege de eerste helft kwam BOL
beter in de wedstrijd en zagen we de eerste vertrouwde en via diverse schijven lopende aanvallen. Thimo Schouwink kreeg zo een kansje en wat later kreeg Timon Plak een nog betere gelegenheid te scoren, toen hij aan de linkerkant werd vrijgespeeld en kansrijk voor de keeper van Monnickendam verscheen. Timons inzet was echter onnauwkeurig en ging voorlangs. Zuur en tegen het wedstrijdbeeld in was het dat met nog ongeveer vijf minuten te spelen voor rust, Monnickendam de voorsprong kon verdubbelen. Een gekraakt schot kwam wat gelukkig voor de voeten van een speler van Monnickendam, die in vrije positie keeper Habets kansloos liet. Gelukkig deed BOL snel iets terug, want na een goede pass door Manuel Goossens vanaf het middenveld, was het Bas Jonker die vrij stond na slim positie te hebben gekozen en met een bekeken kopbal de keeper van Monnickendam kansloos liet. De ruststand van 2-1 was daarmee iets dragelijker vanuit Broeker perspectief.
Was de eerste helft gelijkopgaand, in de tweede helft was BOL duidelijk de betere ploeg. Voortdurend had BOL de bal en de meeste duels werden door BOL gewonnen. Het spel speelde zich dan ook vooral op de helft van Monnickendam af. En er kwamen kansen voor
BOL om de score gelijk te trekken. Een schot van Thimo Schouwink ketste via de bovenkant van de lat over het doel. Monnickendam moest meer en meer achteruit en verdedigde met man en macht de voorsprong, maar had het moeilijk met de snelle mensen van BOL voorin.
Toen Martijn Ton door de laatste linie van Monnickendam leek te glippen, werd hij van achteren aangevallen en ten val gebracht in de 16 meter. De strafschop voor BOL was een logische straf. Martijn nam het net als vorige week op zich de strafschop te nemen. De keeper van Monnickendam kon helaas zijn niet al te lastige schot stoppen en daarmee de gelijkmaker voor BOL voorkomen. BOL bleef aandringen en kreeg meer kansen, de grootste misschien voor Timon Plak, die na een fraaie aanval werd aangespeeld. Dichtbij en recht voor het doel van Monnickendam ging zijn half in de draai geschoten bal helaas net naast het doel. Even later een als voorzet bedoeld schot vanaf bijna de achterlijn van Martijn Ton, waarbij de bal tegen de binnenkant van de paal belandde en daarna het doel weer uitkwam. Het beetje geluk dat nodig was ontbrak vandaag bij BOL. Zo eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 2-1 overwinning voor Monnickendam, dat daardoor op de ranglijst stijgt naar een vierde plek en het zeer behoorlijk doet in deze competitie. BOL verdiende vandaag meer, vonden ook de aanhangers van Monnickendam na afloop, maar kan terugzien op een prima gespeelde wedstrijd, op de eerste twintig minuten daarvan na. Dat geeft weer moed voor de rest van de competitie, waarvan op dit moment nog ongewis is of die volgende week nog een vervolg gaat krijgen, dan wel pas na de winterstop. De verwachting is dat het laatste het geval zal zijn. In de loop van komende week zal dit duidelijk worden.