Ook hekkensluiter de Bilt te sterk voor BOL

• 101 weergaven

Geen moment heeft BOL de indruk gegeven dat het hier om een zogenaamde “zes-punter” ging. Immers bij winst was BOL, mede door de overige uitslagen, zomaar een paar plaatsen gestegen. Maar het was tot nu toe de meest slechte wedstrijd van BOL. Er was weinig geloof in eigen kunnen omdat er teveel spelers onder hun niveau speelden.
Vanaf de aftrap kon men al duidelijk zien dat de thuisclub deze middag eindelijk wel eens wilde winnen en daar vochten ze ook voor. Snelle aanvallers, waartegenover BOL het geluk had dat de verdediging het beste van de ploeg was. De Bilt heeft deze overwinning dik verdiend, maar toch vraag je je af waar de dadendrang van BOL bleef, zoals tegen Breukelen. Het was deze middag een klasse minder.
Voor de rust heeft BOL twee mogelijkheden gehad. Een kopbal van Senchi uit een voorzet van Bas Jonker, waar de doelman maar net z’n hand achter kon krijgen en toen Bas Jonker, uit één van de weinige goede aanvallen, net over de lat schoot.
Neen, dan was de thuisclub veel gevaarlijk, waarbij de voorhoede gelanceerd werd door een beter acterend middenveld. In de 25e minuut zagen we de thuisclub bijna scoren, maar Steven Boon was ook deze middag één van de beteren. Toch kwam de thuisclub verdiend op 1-0 toen Marcel Melissen een fout in de achterhoede afstrafte. Het was de doelman van BOL die een 2e treffer voorkwam toen een spelers van de Bilt door de hele verdediging slalomde en zijn inzet gestopt zag door de doelman.
Na de rust was er even een opleving. Kennelijk was er in kleedkamer een hartig woordje gesproken, maar ook dit ebde snel weg.
Neen, het was te zien dat er deze middag geen droog brood viel te halen, want BOL liet te weinig strijdlust zien en had meer problemen voor de verdediging dan de kansen voor de bezoekers. Gelukkig maakte de thuisclub te weinig gebruik van de geboden kansen, maar kwam toch op 2-0 toen de overigens goed leidende scheidsrechter Berben bij een duel om de bal wel erg gemakkelijk een strafschop gaf, waarbij Dennis Rijs de gele kaart kreeg. Een gele kaart en een strafschop was wel erg zwaar gestraft.
De trainer wisselde, de overigens lang niet slecht spelende, Jan Biersteker voor Alex van Enoo maar ook dat had geen effect.
Weer een domper en de meegekomen supporters hadden niet de leukste middag als aanhanger van BOL. Maar laten we eerlijk zijn, we hebben te kort scorend vermogen en dat doet je uiteindelijk de das om.
Het zal een moeilijk seizoen worden, maar gelukkig heeft de staf er nog vertrouwen in. Zelfs het gesponsorde broodje van Mama Mieppie kon op de terugweg de stemming niet veranderen.
A.s. zaterdag is het een vrij weekend en daarna spelen we tegen en in Huizen. Ik kon er deze middag tekstueel maar weinig van bakken, maar hopelijk komt er binnen niet al te lange tijd een positiever geluid.

de Bilt-BOL 2-0(1-0)
1-0 Marcel Melissen
2-0 Mano Bakkenes (pen.)

Scheidsrechter Stijn Bergen uit Breda, geassisteerd door Rienk-Jan Jansen en Jos Mucher