Opnieuw winst voor BOL

() • 125 weergaven

In een spannende wedstrijd is het BOL gelukt ook van EVC te winnen, maar dat ging niet vanzelf, want de Edammers gaven zich niet zo maar gewonnen. BOL was overigens gewaarschuwd, want tegen titelfavoriet VW-HEDW verloor EVC maar ternauwernood. BOL daarentegen barstte van het zelfvertrouwen. In de bestuurskamer strooide de begeleiding ons zand in de ogen, door te stellen dat EVC er kwalitatief op achteruit was gegaan. Niets was minder waar, want we troffen een tegenstander die duidelijk sterker was dan vorig jaar en in linker spits Shevan Mirachor een uitstekend aanvaller had, die de BOL-defensie handen(voeten) vol werk gaf om erger te voorkomen. De aanvallen gingen dan ook over en weer, waarbij de lange EVC-verdedigers veelal met kunst en vliegwerk BOL van de score afhielden. Net een voetje ervoor, of de bal ging juist naast.

De wedstrijd dreigde met een 0-0 score de rust te bereiken, tot in de 45e minuut een EVC’er een ongelukkige handsbal maakte. De bal lag op 25 meter van het doel. Ronaldo telde zijn stappen achteruit, maar Dennis Rijs stond min of meer naast de bal, toen werd zijn beruchte linker in stelling gebracht en met een fantastisch schot kwam BOL op voorsprong. Dat geeft de burger moed, maar de wedstrijd was in de 2e helft 36 seconden oud toen de reeds genoemde linkerspits door de verdediging heen zigzagde en de gelijkmaker scoorde. Weg dus de gedachte dat BOL na de rust orde op zaken stelt. Maar ineens ging BOL beter draaien.

Sietse Brandsma werd min of meer aan banden gelegd, maar omdat men daar veelal twee spelers voor nodig had, kwam er ruimte voor de medespelers. Met name Jelte van der Wal ontpopte zich als een prima aanvaller. Had niet altijd geluk met zijn acties, maar toen hij zich halverwege de 2e helft op rechts knap vrijspeelde, werd zijn voorzet door Koen Tros op de slof genomen en zijn inzet was onhoudbaar voor de doelman. U raadt het al. Drie minuten later greep de achterhoede niet goed in en Mark Uijlenhoed scoorde de gelijkmaker. Opnieuw moest BOL aan de bak en trainer Bart Hoogland wilde toch voor de volle winst gaan. Timon Plak werd vervangen door Martijn Ton. De trainer wijzigde de voorhoede door Sietse Brandsma als linkeraanvaller te laten fungeren, Martijn Ton op rechts en Jelte van der Wal in de spits. Dat waren gouden wissels, want Martijn Ton was meteen al gevaarlijk en wist na goed doorzetten de doelman zelfs te passeren.

Het was nu oppassen geblazen, want EVC loerde op de counter om weer gelijk te komen . Intussen werden Jan Biersteker en Dennis Rijs vervangen door Steven Glas en Jelle Brandsma. Beiden vielen uitstekend in. In het laatste kwartier toonde BOL aan over meer conditie te bezitten, want EVC kwam er weinig aan te pas, vooral toen Jelte van der Wal goed doorliep bij een misverstand in de achterhoede van EVC en de 4-2 op het scorebord bracht. Negen punten uit drie wedstrijden is een prima resultaat van trainer Bart Hoogland en zijn team.

BOL-EVC 4-2 (1-0)
Dennis Rijs 1-0
Shevan Mirachor 1-1