OVER EN UIT……..

• 90 weergaven

Het sprookje is over en uit. Jongens en staf, wat waren jullie er dichtbij en wat hadden we het jullie gegund. Maar helaas, het heeft niet zo mogen zijn.
Jullie hebben ons mooie wedstrijden voorgeschoteld, helaas ook wat mindere. Ondanks dat jullie droom verstoord werd, zijn we trots op jullie. Jullie hebben gevochten als leeuwen onder de bezielende leiding van trainer Hoogland met zijn staf. Volgend seizoen blijven jullie, zoals het er nu naar uitziet, bij elkaar en hebben jullie meer ervaring, misschien gelukt het dan wel.

En dan de wedstrijd. Een tegenstander die nota bene op de 7e plaats op de ranglijst staat, periodekampioen wordt, door een doelpunt tegen ons in de laatste minuut gescoord, maar ja, dat is nu eenmaal het gevolg van de nacompetitie.
We moesten een 1-2 nederlaag zien om te buigen en na 6 minuten strafte Martijn Ton een fout in de achterhoede van Marken bekwaam af, waardoor een gelijk resultaat ontstond.
Het bleek al snel dat Marken met fysieke kracht de bezoekers bestreed, terwijl ze ook nu in Jeffrey Veerman en Kevin Giele spelers hebben die een wedstrijd kunnen beslissen. Jack Schoon moest helaas al tijdens de warming up afhaken en dat was een gevoelig verlies. Verder had de trainer de tegenstanders toch wel verrast door Sietse Brandsma een rol als vleugelaanvaller te geven. Maar Marken kwam al spoedig op 1-1 toen een bal na enkele kopduels niet weggewerkt kon worden, zodat Dominic Zeeman van dichtbij de gelijkmaker kon scoren.
Voor de rust kwamen er aan beide kanten kansen, met een iets gevaarlijker Marken. In feite kantelde de wedstrijd al voor de rust, want in blessuretijd mocht Sietse Brandsma een strafschop nemen. Wellicht afgeleid door de rare capriolen van de doelman, maar zijn inzet was veel te zacht, zodat de keeper geen moeite had de ingeschoten bal te keren.

En een 1-2 voorsprong bij rust had ongetwijfeld een ruggensteun geweest voor de tweede helft. Maar nu liep het anders. De thuisclub haalde een goed niveau en ook een scorend vermogen. Nadat Kevin Giele voor de 2-1 zorgde en kort daarna Veerman voor de 3-1, was het gebeurd. Temeer daar Jelle Brandsma nog tegen een rode kaart op liep. Er werden over en weer overtredingen gemaakt, maar uiteindelijk besliste de, overigens goed leidende, scheidsrechter dat de overtreding van Jelle niet toelaatbaar was. Omdat Jelle voor de rust ook al geel gekregen had, was deze tweede kaart goed voor rood. BOL was geknakt en de beide doelpunten in de slotfase ware alleen maar goed voor de statistiek.

Dit was mijn laatste verslag voor dit seizoen. Ik heb het altijd met plezier gedaan, mede door de veelal goede resultaten. Ik hoop dat ik het volgende jaar hier een vervolg aan kan en mag geven.
Prettige vakantiedagen en tot in het nieuwe seizoen.

5-1 Tijs Klaver

Scheidsrechter de heer M.L Germs uit Wilnis, geassisteerd door de heren R. Schiffel en R. Leenstra