Prima start van BOL

() • 89 weergaven

Het is jaren terug dat BOL een punt van Marken binnenhaalde. Dat zal zeker 25 jaar geleden zijn. Ook vorig seizoen moesten we tweemaal de eer aan Marken laten. Maar er is bij BOL een gretigheid gekomen, waar de bezoekers maar weinig tegenover konden stellen. Trainer Bart Hoogland heeft een selectie die dit seizoen versterking gekregen heeft, waardoor er meer strijd is om een plaats in het vlaggenschip te veroveren.

Jelte van der Wal en Steven Glas waren net terug van vakantie, dus werden nog niet opgesteld, maar de selectie is zo breed dat trainer Bart Hoogland daar niet door in de problemen kwam. Hier stond vanmiddag een team, dat er voor wilde knokken om een goed resultaat te behalen. Marken kwam zoals gewoonlijk met de bus naar Broek op Langedijk en zal ongetwijfeld een paar kratten bier hebben ingeladen om de thuisreis gezellig te doen verlopen. Het bier kon wel eens aan de schrale kant zijn.

Maar nu over de wedstrijd. Al in de tweede minuut dacht men BOL te zien scoren toen de gebroeders Jelle en Sietse Brandsma een goede kans kregen. Nu ik het toch over deze namen heb: met name Sietse speelde vanmiddag weer een wereldpartij en deed dat o.a. uitkomen door twee doelpunten te scoren.

BOL begon goed aan de wedstrijd en zette de bezoekers meteen onder druk. Een paar kansen werden gemist door te zwakke inzetten. Marken speelde meer op de counter en was met twee snelle buitenspelers gevaarlijk, maar zowel Dennis Rijs als Jan Slot gaven hen weinig kans. Zo’n counter was wel debet aan de 0-1 voor Marken, toen Kevin Giele met een zwabberende bal doel trof. BOL hield haar eigen spel en was vooral het laatste kwartier van de eerste helft de betere ploeg, wat resulteerde in de 1-1 toen Timon Plak uit een voorzet van Sietse fraai scoorde.

En dan is de vraag, hoe komen de teams uit de kleedkamer? Nou, daar was bij BOL niets mis mee, want al na twee minuten scoorde Sietse na een mooie combinatie de 2-1. Marken stelde daar weinig tegenover, waardoor doelman Xander Snoek nauwelijks in de problemen kwam. BOL bleef de boventoon houden en legde diverse mooie combinaties op de grasmat. Het wachten was op de 3-1 en die kwam er. Sietse ondernam een rush over het halve veld en bediende Timon op maat. Zijn inzet was de doelman te machtig. BOL verslapte niet en bleef jagen op meer. De trainer verving Jelle Brandsma en Jan Slot voor Chris Rijnders en Jos Visser. Daarvoor had Jan Slot kunnen scoren, maar in plaats van zelf te schieten plaatste hij de bal breed op Timon, waarbij er nog net een Marker voet tussen kwam. De invallers sloten zich naadloos aan bij het goede spel.

Marken had het even niet en het mooiste moment van de wedstrijd was wel toen Koen Tros iedereen te kijk zette en vanaf de achterlijn Sietse bediende die voor de 4-1 zorgde. Niet lang daarna floot de prima fluitende scheidsrechter Jacobs uit Velseroord voor het einde. Een schitterende opsteker voor het team en zeker voor de nieuwe trainer Bart Hoogland.

BOL-Marken 4-1 (1-1)
Kevin Giele 0-1
Timon Plak 1-1
Sietse Brandsma 2-1
Timon Plak 3-1
Sietse Brandsma 4-1

Scheidrechter C.W.M. Jacobs uit Velseroord.

Golden Goal
De golden goal viel in de 40e minuut en wonder boven wonder gewonnen door degene die zelf het doelpunt scoorde, namelijk Timon Plak.