REVANCHE…………………………

• 95 weergaven

Wie herinnert zich niet de beslissingswedstrijd tegen WV-HEDW van 2 seizoenen terug, toen we in blessuretijd de promotie misliepen. Ik zie nog de ontlading van de Amsterdammers, welk beeld me nog steeds grif in het geheugen staat. Maar dat beeld is verdampt na de ontlading die ik vanmiddag zag toen BOL de wedstrijd gewonnen had. Eindelijk revanche!!
Het werd een spannend treffen waarbij het achteraf ook 3-5 had kunnen staan. Immers, de meeste doelrijpe kansen waren met name voor de rust voor BOL. In de eerste minuut schrok Sietse Brandsma toen hij voor open doel de bal toegespeeld kreeg maar zijn inzet was te zwak.
Toch was het na 9 minuten wel raak toen de bal na een verre inworp van Rik Molenaar bij Timon Plak belandde, die de aanval fraai afrondde.
Timon kreeg van voetbal Nederland een ster genoteerd omdat hij zijn 25e treffer voor BOL scoorde. Proficiat Timon!!
De kansen kwamen er aan beide kanten, waarbij BOL zeker nog 2 doelrijpe kansen kreeg, maar zoals zo vaak viel de treffer aan de andere kant.
Eerst keurde de scheidsrechter nog een doelpunt van de thuisclub af omdat doelman Snoek te fel werd aangevallen. Maar de gelijkmaker kwam toch. Een voorzet werd door de verdediging verkeerd ingeschat, waar Tim Correia dankbaar gebruik van maakte.
Teleurstellend, maar BOL liet de koppen niet hangen en dat had succes toen Bas Jonker drie minuten later een vrije trap prima afrondde, wat de 1-2 betekende. Daarvoor raakte Sietse Brandsma nog de lat, maar zo was het ook goed.

Na de rust probeerde de thuisclub het tempo op te voeren, maar de verdediging hield prima stand, waarbij de beide vleugelverdedigers Tim Molenaar en Dennis Rijs een moeilijke middag hadden, maar uitstekend standhielden, terwijl ook deze middag Sander Snoek weer een prima sluitpost was.
BOL bleef prima counteren. Sietse Brandsma werd af en toe stevig aangepakt, maar wat er deze middag uit voortkwam was, dat de medevoorwaartsen daar dankbaar van profiteerden en kansen creëerden. Indien nodig kwamen de aanvallers ook ver terug om de verdediging te ondersteunen.

Het werd intussen een boeiende wedstrijd met kansen over en weer, maar beide doelmannen verdienen een compliment voor de fraaie reddingen. Toch kwam WV-HEDW na 20 minuten in de 2e helft op 2-2. Wat alleen de scheidsrechter gezien had, was een overtreding van BOL net buiten de 16.
De toch al steeds gevaarlijke Ashraf Azzou zette zich achter de bal en met een prachtige treffer scoorde hij via de onderkant van de lat. Voor de doelman onhoudbaar.
Er kwamen aan beide zijden vervolgens een paar hachelijke situaties en een ieder voorspelde dat de ploeg die nu scoorde de winnaar werd. En dat waren de bezoekers, toen Bas Jonker uit een prima genomen vrije trap van Koen Tros bij de verste paal in kopte.

Er volgden nu nog spannende minuten, vooral toen de scheidsrechter er nog 4 minuten blessuretijd aan toevoegde. Maar de overwinning was er en de ontlading heb ik al beschreven.
Een zeer contente trainer, Bart Hoogland, bleef deze middag opvallend lang bij zijn jongens in de kleedkamer en meldde zich later zoals gewoon in de Bestuurskamer, waar hij heel sportief door de gastheren werd gefeliciteerd met het succes. En daar voegen wij graag onze complimenten aan toe.

WV-HEDW- BOL 2-3 (1-2)
0-1 Timon Plak
1-1 Tim Correia
1-2 Bas Jonker
2-2 Ashraf Azzouz
2-3 Bas Jonker

Scheidsrechter de heer R. Duindam uit Nieuw Vennep bijgestaan door de assistent-scheidsrechters Edwin Vlek en Wissam el Fahssi.