BOL houdt met winst op Roda titelkansen in eigen hand

• 173 weergaven

Met nog twee wedstrijden te gaan wist BOL wat het zaterdag moest doen in Leusden, waar Roda ‘46 als tegenstander wachtte. Dat was namelijk winnen om de kans op het kampioenschap in eigen hand te houden. Roda is een ploeg waar thuis nog met 2-3 van was verloren. Sowieso waren de statistieken van de in het verleden gespeelde wedstrijden in het nadeel van BOL, er werd namelijk nog niet gewonnen van Roda. Toch was het vertrouwen vooraf groot. Jack Schoon kon na rugproblemen deze week gelukkig toch spelen en de al twee wedstrijden noodgedwongen aan de kant staande Timon Plak was ook weer fit genoeg om mee te doen. Bovendien laat BOL dit seizoen elke week zien dat het voor geen enkele tegenstander bang hoeft te zijn. Het voetbal is goed en daaruit kunnen de Broekers vertrouwen putten. De eerste helft van de wedstrijd tegen Roda liet zien dat dit vertrouwen terecht is. BOL speelde goed en geduldig voetbal en dit leverde drie grote kansen op. Eerst was het Ruben Beentjes die een voorzet al duikend over het doel kopte. Zijn zicht werd wat belemmerd, neemt niet weg dat de eerste grote kans daar was. Daarna was het de beurt aan Lex Duijs. Hij ontfutselde de verdediger van Roda de bal en kon alleen op de keeper af. Helaas schoot hij de bal op de paal. De derde grote mogelijkheid was voor Bas Jonker. Op aangeven van Timon Plak kon hij de bal van twee meter van het doel intikken, maar in plaats daarvan schoot hij de bal tegen de keeper. Roda had de eerste helft weinig in te brengen. Op een paar afstandsschoten na gaf de verdediging van BOL niks weg. Zo gingen beide ploegen rusten met een 0-0 stand, waar BOL eigenlijk afstand had moeten nemen.
Na de rust werd het spel wat rommeliger. Roda kwam beter in zijn spel en de krachten van BOL namen wat af. Toch bleven de beste kansen voor BOL. Timon Plak was dicht bij een doelpunt, zijn afstandsschot ging helaas net naast. Daarna was het Lex Duijs die een verdediger de bal afpakte en alleen op de keeper af ging. Daarbij werd hij wat gehinderd door een verdediger van Roda waardoor hij de bal op de keeper schoot. Roda wisselde aanvallend en werd wat dreigender. Op het moment dat iedereen dacht dat de eerste kansen voor Roda zouden komen, kwam BOL op 0-1. Het was Lex Duijs die met een prima voorzet de bal voorgaf en die vervolgens bij de tweede paal beheerst werd binnengeschoten door Timon Plak. Met nog 20 minuten te gaan kwam Martijn Ton erin voor Bas Jonker. Het was nu overleven en hopen op een bevlieging. Roda was echter niet bij machte om een kans te creëren en BOL was slordig bij de uitbraken. Zo was het nog billenknijpen tot het eind. Pas na zes minuten blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter Eren af. Opluchting overheerste bij de spelers, staf en de talrijk meegereisde supporters uit Broek. BOL leverde opnieuw een knappe prestatie en houdt de titelkansen volledig in eigen hand. Volgende week kan BOL op het eigen BOLwerk het kampioenschap binnenhalen als het weet te winnen van FC De Bilt. Aanvang 14.30 uur. Het zal ongetwijfeld heel druk worden langs de lijn!