Selectie BOL doet van zich spreken!

• 103 weergaven

Zaterdag 29 augustus was dan eindelijk weer eens sprake van een vrij volledig programma op de voetbalvelden. Zo ook bij BOL, waar een aantal bekerwedstrijden op de strak gemaaide groene velden werd gespeeld. Voor de dames senioren en de JO-17 leverde dat resp. een 1-2 verlies en een 4-4 gelijkspel op. Zowel BOL 4 als BOL 5 leden nederlagen, BOL 4 ruim (1-7), BOL 5 net aan (2-3).

BOL 2 trad om kwart voor 12 op het A-veld aan tegen een oude bekende, ZOB 2. Een tegenstander waar in vorige jaren al menig duel mee was uitgevochten, meestal met ZOB als overwinnaar. ZOB speelt nu in de reserve hoofdklasse, 1 klasse hoger dan BOL 2. Een pittige tegenstander dus. Het werd een spannend duel, met ZOB in het eerste bedrijf als bovenliggende partij. BOL moest alle zeilen bijzetten om niet op achterstand te komen en had geluk dat tot twee keer toe de lat redding bracht en Steven Boon een aantal goede reddingen verrichtte. Aan de andere kant kreeg BOL bij 2 uitbraken ook uitstekende mogelijkheden te scoren, hetgeen niet lukte. In de tweede helft zakte het tempo wat bij ZOB en kreeg BOL meer ruimte om aan te vallen. Die aanvallen leidden zeker drie maal tot 100% kansen, helaas allemaal gemist. De laatste tien minuten drong ZOB sterk aan, maar tot meer dan een aantal corners leidde dit niet. Zodoende haalde BOL een verdienstelijk punt tegen een sterke tegenstander, waarmee de mannen van trainer/coach Robbert Slot verder kunnen. Goed om te zien was ook de invalbeurt van Pieter Bas den Hartigh. Met zijn balaannames en oog voor vrijstaande medespelers liet hij hoopvolle tekenen zien voor de
toekomst.

De kraker van deze zaterdag werd in Zuid-Scharwoude gespeeld, waar BOL 1 om 17.00 uur op het mooie “Sportpark Voorwaarts” aantrad tegen LSVV. Een echte derby tussen de twee eersteklassers van Langedijk, BOL op zaterdag uitkomend en LSVV op zondag. Het werd een zeer levendig en aantrekkelijk duel. Niet altijd even goed, maar wel met veel inzet en op het scherpst van snede (en soms nog scherper) gespeeld. Al in de vierde minuut wist BOL op voorsprong te komen toen uit een ingestudeerde (jawel!) corner Bas Jonker, hij speelde weer een sterke wedstrijd, wist te scoren. Het spel golfde daarna op en neer en beide ploegen kregen kansen, waarbij de beste voor BOL waren. Vlak voor rust kwam BOL op 0-2, toen uit een corner van BOL een LSVV-speler de bal verkeerd raakte en de bal van dichtbij in het eigen doel knalde (dat was niet ingestudeerd). Na nog een uitstekend afstandsschot van een LSVV-aanvaller, waarbij de bal net over het doel van
keeper Melvin Habets gierde, werd er gerust.

De tweede helft liet een zelfde beeld zien, waarbij LSVV trachtte meer druk te zetten op de verdediging van BOL, maar die gaf geen krimp. Bovendien waren de opzetten van LSVV vaak slordig, zodat ze geregeld al voortijdig konden worden onderbroken. De uitvallen van
BOL waren des te gevaarlijker en er kwamen kansen voor o.a. de uitstekend spelende Timon Plak en voor Martijn Ton, die zijn oude vorm weer begint te vinden. De 0-2 voorsprong voor BOL bleef in tact, al had BOL alle geluk toen een uit een vrije trap van LSVV net buiten de 16 meter, de bal via de binnenkant van de paal het veld weer in kwam, zonder de doellijn te hebben gepasseerd. Vrij snel daarna brak Martijn Ton over rechts uit, zette enkele verdedigers van LSVV op het verkeerde been en scoorde vervolgens de derde goal voor BOL. Een fraaie goal en een beloning voor zijn spel. Het was de beslissing van de wedstrijd. Niet lang daarna floot de scheidsrechter, zonder extra tijd bij te tellen, voor het einde. Het debuut van de nog maar 17- jarige junior Vincent Bakker mag ook nog worden
vermeld, hij speelde een goede wedstrijd.

De volgende twee bekerwedstrijden speelt BOL thuis, zaterdag a.s. tegen een goede bekende, DVVA uit Amsterdam (aanvang 14.30 uur), de week daarop tegen JVC uit Julianadorp (aanvang 17.00 uur).