Soms zit het mee en soms zit het tegen

• 85 weergaven

Na 5 winstpartijen op rij wordt het moeilijk deze trend vol te houden. En dan mogen we, achteraf gezien, best vrede hebben met één punt tegen de fusieclub Blauw Wit-Beursbengels. Helaas was Sietse Brandsma nog steeds geblesseerd. We hopen echt dat hij er weer spoedig bijkomt, want met alle respect voor zijn medespelers, het scorend vermogen wordt toch wel minder.
Het was voor de rust een gelijkopgaande strijd, waarbij de bezoekers kansen kregen om de score te openen, maar er niet in slaagden het net te vinden. Aan de andere kant zette BOL ook nu goede aanvallen op, met Martijn Ton in de hoofdrol.
Voor de aanvang van de wedstrijd gaf de voorzitter van de bezoekers al aan blij te zijn, als ze hier met een punt vandaan komen. Gelet op het spelbeeld, vooral in de tweede helft, kon hij weleens gedacht hebben dat er deze middag meer voor hen inzat.

De bezoekers openden gretig en waren meteen heel gemotiveerd bezig. Het duurde dan ook tot de 10e minuut voordat BOL haar eerste kans kreeg. Er kwamen echter aan beide zijden meer kansen. Tot Martijn Ton in de 23e minuut de bal bij de doellijn veroverde en op een schitterende manier voor de 1-0 zorgde. In deze periode hadden de bezoekers hun uitstekende doelman nodig, om niet tegen een tweede treffer aan te lopen. Zo kreeg Martijn Ton vijf minuten later opnieuw een prima kans uit een voorzet van links, maar de doelman was attent. Ook speelde Koen Tros de bal bij een counter iets te ver voor zich uit. Aan de andere kant kreeg Blauw Wit-Beursbengels een uitstekende kans, toen men met een prachtige hakbal een medespeler in kansrijke positie bracht, maar zijn inzet miste alle precisie.
BOL kreeg een paar vrije trappen, maar Dennis Rijs was deze middag niet gelukkig met zijn schoten.

Na de rust werd BOL steeds meer in de verdediging gedrongen, maar het was René Rootlieb die in deze fase menig onheil voorkwam. De gelijkmaker kon niet uitblijven en toen de bezoekers op de rand van de zestien een vrije trap mochten nemen, werd deze niet goed gepareerd, waarna de 1-1 op het bord kwam.
De bezoekers bleven gevaarlijk, dus tijd voor de trainer om in te grijpen. Steven Glas en Freek Poortvliet kwamen als vervangers in het veld en zowaar, er kwamen voor BOL weer een paar kansen, maar de doelman bleef overeind. Een vrije trap van Dennis Rijs werd op een haar na door de inlopende spelers gemist.
Toen de goedleidende scheidsrechter niet veel blessuretijd meetelde, waren beide ploegen tevreden.
Volgende week in en tegen Amstelveen Heemraad. Een mooie kans om de draad weer op te pakken.

BOL-Blauw Wit-Beursbengels 1-1(1-0)
Martijn Ton 1-0
Jessy Tuffout 1-1

Scheidsrechter de heer P.E. Haringsma uit Amersfoort.

Golden Goal: het doelpunt van Bol werd gescoord in de 23e minuut en dat betekent dat Jan Boon de gelukkige is.