Spannend tot het einde

() • 78 weergaven

Na afloop van de wedstrijd BOL-ZOB waren de meningen verdeeld. Immers, bij winst van ZOB zou er volgende week met WV-HEDW om de titel gevochten worden. Bij winst voor BOL werd het tegen EDO wellicht wat gemakkelijker, maar er moet gewonnen worden en dat wordt uiteraard moeilijk.
Terwijl nu ZOB ook nog kansen heeft om kampioen te worden. Het kan dus nog alle kanten op en het blijft spannend tot het einde.

Toch had BOL het zich deze middag gemakkelijker kunnen maken, ware het niet dat doelman Huisman van de bezoekers een paar uitstekende reddingen verrichtte. Het was in het begin wat aftasten, waarbij BOL nog even naar haar vorm moest zoeken. Na een half uur nam BOL het initiatief en kreeg een paar mogelijkheden.
Eerst was het Jan Biersteker die uit een vrije trap van Koen Tros net te kort kwam, maar een doelpunt kwam er toch: Een ieder ging al richting kantine, toen Jack Schoon een aanval uitstekend afrondde. In wezen was er verder over de eerste helft weinig te vertellen, alhoewel Dave Ninteman alle kans kreeg om zijn ploeg na 10 minuten op voorsprong te zetten. De bal had echter zo’n effect dat zijn inzet naast ging.

In de 2e helft was BOL gevaarlijker, maar tot doelpunten kwam het vooralsnog niet. Medebeslissend was het deze middag, dat de topscoorders Sietse Brandsma bij BOL en Kevin Grent bij ZOB niet voor de volle 100% fit waren, alhoewel de spits van de thuisclub voor meer gevaar zorgde.
Net als bij Jong Holland verzuimde BOL meer afstand te nemen. Na een kwartier in de 2e helft werd Martijn Ton prima vrijgespeeld en kon hij alleen op het doel afgaan, maar de doelman pareerde tot tweemaal toe zijn inzet.
BOL bleef aandringen, maar aan de andere kant was het ook af en toe gevaarlijk, zodat Xander Snoek een paar keer handelend moest optreden, wat hem goed afging. Intussen werd het duel feller, maar het voor deze middag aangestelde neutrale trio hield het uitstekend in handen.

Nadat ZOB een paar keer gevaarlijk voor doelman Snoek kwam, was het de achterhoede die veelal als overwinnaar uit het doelgebied kwam. Toch kwam ZOB op 1-1 toen de scheidsrechter een handsbal bestrafte, waar een vraagteken bij gezet kan worden. Immers, Steven Glas had de handen strak naar beneden en kreeg de bal tegen zijn arm. Vermeld moet worden dat scheidrechter Heek er op een paar meter van af stond en anders oordeelde. De topscoorder van ZOB zorgde in wezen voor zijn enige wapenfeit van deze middag, door de bal uitstekend in te schieten.
Zelfs kwam BOL nog goed weg toen een duidelijker handsgeval dan de eerste niet bestraft werd, maar nu werd het door de scheidsrechter weggewuifd.
BOL gooide nu alle schroom van zich af en perste er in de slotfase nog een offensief uit, waarbij de 2-1 ook nu weer door de doelman voorkomen werd. Met deze uitslag van 1-1 kon een ieder toch wel vrede hebben.

Scheidsrechter de heer D. Heek uit Hooglanderveen

Het doelpunt viel in de 44e minuut, waardoor Pieter Slot kan incasseren. Daarmee is de laatste golden goal gevallen. Volgend seizoen hopen we weer op uw meedoen te mogen rekenen.