Teleurstellend puntenverlies

() • 85 weergaven

BOL heeft deze middag 2 punten laten liggen in Alkmaar en kwam daar in de eindfase nog goed mee weg. Het begon al teleurstellend omdat twee dragende spelers, Sietse Brandsma en Timon Plak, wegens blessures aan de kant bleven.
Trainer Hoogland moest dus improviseren en had Jelte van der Wal in de spits gezet. Het begin was hoopvol want na 3 minuten leverde Koen Tros een uitstekende pass af aan Bas Jonker en die rondde
fraai af door in de verste hoek te scoren.
BOL verzuimde echter door te drukken want had met name in de eerste helft het betere spel. De snelheid werd er beide kanten veelal uitgehaald door het veelvuldig fluiten van de scheidsrechter.
In deze periode onderscheidde Niek Leegwater zich door een paar prima voorzetten af te geven waar helaas te weinig mee werd gedaan. BOL bleef me name in de eerste helft de bovenliggende partij waarbij Jong Holland maar zelden gevaarlijk was alhoewel BOL in blessuretijd van de eerste helft nog goed weg kwam toen de bal maar niet uit het doelgebied weg kwam.
De 2e helft zag er anders uit. Het feit dat de thuisclub in korte tijd drie wissels in moest brengen was aan het spel niet af te zien want men had door dat er toch wel wat te halen was. Aan de andere kant
kreeg BOL een paar goede kansen. Bij een vlot lopende aanval had Koen Tros een uitstekende kans en ook een vrije trap van Jak Schoon ging maar net naast.
Omdat BOL verzuimd had afstand te nemen groeide Jong Holland in de wedstrijd BOL liet zich te veel terug vallen terwijl ook de passes niet altijd aan kwamen. De thuisclub ging er vol voor en een doelpunt hing in de lucht. Het werd af en toe best gevaarlijk en een treffer kon bijna niet uitblijven.
Het was dan ook 20 minuten voor tijd dat Jong Holland de kans nu wel benutte en het was Mark Hondius die voor de 1-1 zorgde. BOL perste er nog een slotoffensief uit maar de Jong Holland defensie met hun prima spelende aanvoerder, Chelbi Boujenoui, gaf weinig weg. Aan de andere kant moest de paal nog redding brengen anders was het zo maar een nederlaag geworden.

BOL blijft koploper maar de concurrentie komt steeds dichterbij. Volgende week tegen ZOB die ook strijden voor het kampioenschap terwijl ook WVHEDW steeds dichter bij komt.

Jong Holland – BOL 1-1(0-1)