BOL komt tegen ZOB als winnaar uit de strijd

• 110 weergaven

De eerste competitiewedstrijd in de eerste klasse A is voor BOL goed verlopen. Thuis tegen ZOB werd een zwaarbevochten 2-1 overwinning behaald. Onder leiding van scheidsrechter Gerrit Beekman uit Alkmaar begon BOL furieus aan de wedstrijd. ZOB kwam aan opbouwen niet toe en BOL speelde diverse malen met vlot lopende combinaties de verdediging van ZOB uiteen. Dat leverde minstens drie levensgrote
kansen op, maar mede dankzij een fantastische reflex van ZOB-doelman Bjorn Huisman bleef de 0-0 stand een ruim kwartier staan. Na krap twintig minuten spelen viel toch de verdiende goal voor BOL. Uit een door Danny Konijn doorgekopte ingooi van Mike Molenaar kwam Timon Plak vrij voor de goal en tegen zijn inzet moest zelfs keeper Huisman het antwoord schuldig blijven. Deze treffer was voor ZOB het teken om meer agressie in de strijd te gooien. Langzamerhand kreeg ZOB zo meer vat op het spel van BOL en kwam het ook een paar keer dreigend voor het doel. Dat leverde enkele gevaarlijke situaties op, waarbij slechts met veel moeite een tegendoelpunt voorkomen kon worden. Die viel toch na ongeveer 35 minuten spelen, toen uit een corner van links de bal bij de tweede paal van dichtbij kon worden ingekopt. ZOB wilde meer, maar de grootste kans op een nieuwe voorsprong was voor BOL, toen Jelle Brandsma vlak voor rust een levensgrote kans kreeg, maar de bal helaas over schoot. Ruststand derhalve 1-1. In de tweede helft zette ZOB direct weer druk op de verdediging van BOL. Die bleef onder leiding van aanvoerder René Rootlieb echter goed overeind en ook de gebroeders Molenaar
speelden weer een puike wedstrijd. Kansen waren er daarom nauwelijks voor ZOB. BOL moest zich voornamelijk beperken tot verdedigen en had moeite om nog een aanvaardbare aanval op te zetten. Te snel moest de bal vaak weer worden ingeleverd, nog voordat de vijandelijke 16 meter kon worden bereikt. Met nog een kwartier te gaan leek ZOB te scoren, toen een speler van ZOB na een mooie pass vrij voor keeper Habets verscheen. Gelukkig voor BOL werd de bal te wild ingeschoten en verdween die ruim over het doel. De enige echt geslaagde tegenaanval van BOL die direct daarop volgde leverde wel een doelpunt op. Nadat de bal via diverse tussenstations via de rechterkant voor het doel van ZOB werd ingebracht, leverde dat twee schoten op, die beiden op de paal belandden. Uit de derde poging was het Jack Schoon, die weer heel veel arbeid verrichtte, die uiteindelijk wel doel trof en zijn ploeg weer aan de leiding bracht. Wat toen restte voor BOL was de opdracht de weer verkregen voorsprong over de eindstreep te halen. Daarvoor moesten de Broekers inclusief extra tijd nog ruim twintig
minuten alles geven. Diverse wissels werden toegepast om nieuwe energie te brengen, Thimo Schouwink en Alex van Enoo kwamen in het veld voor Bas Jonker en Martijn Ton. ZOB probeerde met man en macht nog tenminste eenmaal te scoren, maar ondanks veel balbezit, kreeg het nauwelijks kansen. Tot grote opluchting van alle aanhang van BOL floot scheidsrechter Beekman na zeker nog vijf minuten extra tijd te hebben bijgeteld, voor de laatste maal. Een welverdiend applaus van het publiek viel spelers en staf van BOL ten deel. BOL boekte een knappe overwinning tegen een tegenstander die door insiders wordt getipt als een ploeg die mee kan doen om de bovenste plaatsen. Volgende week gaat BOL naar Den Haag (!) om het daar op te nemen tegen een voor BOL onbekende tegenstander, Die Haghe. Het tegen ZOB geboekte resultaat geeft vertrouwen om ook tegen die ploeg een goed resultaat te kunnen boeken.