Verslag BOL – Wormerveer (4 september)

• 108 weergaven

BOL en Fortuna in evenwicht.
Voor de tweede keer in drie weken tijd troffen eersteklassers BOL en Fortuna elkaar. Drie weken geleden nog in een oefenwedstrijd (2-0 winst voor Fortuna), afgelopen zaterdag voor de beker. Opnieuw met BOL als gastheer, werd er om 17.00 uur afgetrapt op een zonnig
BOL-complex. Scheidsrechter was de heer Jelle van Hamersveld, hij leidde de wedstrijd van begin tot eind prima. Behalve van de zon, kon het in redelijke getale opgekomen publiek ook genieten van een leuke wedstrijd. Vanaf het begin zochten beide ploegen waar het kon de aanval en dat leverde al direct de nodige kansen op. Snel wist Alex van Enoo, weer terug van een blessure, de keeper van Fortuna te passeren en BOL aan de leiding te brengen. Maar niet veel later deed Fortuna wat terug, een handsbal in de 16 meter leidde tot een penalty voor
Fortuna, die feilloos werd benut. Na deze gelijkmaker bleef het spel op een neer gaan, met een paar goede kansen voor Fortuna, maar ook voor BOL. Ongeveer tien minuten voor de rust wist de nuttig spelende Danny Konijn de 2-1 te maken voor BOL en deze stand werd
ook de ruststand. Na de pauze kwam Timon Plak in het veld voor Bas Jonker, Timon had weinig kunnen trainen in de voorafgaande week en Bas werd wegens eerdere lichte blessureklachten gespaard voor de volgende wedstrijden. In de eerste tien minuten kreeg BOL een paar levensgrote kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar benutte die niet, al was het pech dat een schot van Alex van Enoo tegen de paal belandde. Langzamerhand nam Fortuna het initiatief over en werd BOL naar achteren gedrukt, al bleef er soms ruimte voor een gevaarlijke uitbraak. Fortuna kreeg ondanks de aanvallende intenties weinig kansen, slechts een keer waren de Wormerveerders dichtbij een doelpunt, toen de bal via de bovenkant van de lat over het doel van keeper Melvin Habets verdween. Zo leek BOL de wedstrijd winnend uit te kunnen spelen, helaas lukte dat niet. Vijf minuten voor tijd kreeg de verder goed keepende Melvin Habets de bal (onnodig) teruggespeeld en
aarzelde hij iets te lang toen hij de bal weg wilde schieten, waarop die ongelukkig via een aanvaller van Fortuna in het doel caramboleerde. Die onverwachte late gelijkmaker gaf Fortuna nog wat extra energie voor een slotoffensief, maar doelpunten kwamen er niet meer.
Uiteindelijk was de 2-2 wel een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen tussen de zaterdag- en zondag-eersteklasser.
Volgende week speelt BOL de tweede wedstrijd voor de beker uit in Alkmaar, tegen onze vrienden van csv Jong Holland. De wedstrijd op het Alkmaarse sportpark begint om 15.00 uur. Natuurlijk wordt er weer massale steun uit Broek verwacht, dus komt dat weer zien!