BOL laat het afweten tegen Honselersdijk

• 93 weergaven

BOL heeft het thuis in zijn zesde competitiewedstrijd tegen staartploeg Honselersdijk lelijk af laten weten. Tegen de nog puntloze tegenstander werd een smadelijke 1-5 nederlaag geleden. Het is lang geleden dat BOL op eigen veld met dergelijke cijfers het schip in is
gegaan. Dat was namelijk in het seizoen 2014-2015 toen BOL, nog in de tweede klasse spelend, met dezelfde cijfers verloor van WV-HEDW.
Het zag er in de eerste helft niet direct naar uit dat BOL vandaag ten onder zou gaan. Hoewel de eerste speldenprikken van de kant van Honselersdijk kwamen, was het BOL dat in de eerste twintig minuten het beste van het spel liet zien en combinerend trachtte de
verdediging van Honselersdijk te ontwrichten. Dat leverde na ongeveer tien minuten spelen een goede kans op voor Timon Plak, zijn schot vanaf de 16 meter werd met de voeten gekeerd door de keeper van Honselersdijk. Even later volgde uit weer een goede aanval van BOL toch de 1-0, toen Danny Konijn slim Martijn Ton vrij speelde en de laatste na de keeper te hebben omspeeld, de 1-0 in schoof voor BOL. Honselersdijk leek even van zijn stuk gebracht en meer kansen volgden voor BOL, o.a. voor Bas Jonker, die de bal van dichtbij helaas te zacht in schoot. Langzamerhand werd het spel van BOL echter slordiger en kwam Honselersdijk daarentegen steeds beter in zijn spel. Invalkeeper Steven Boon moest al enkele malen handelend optreden en een miraculeuze sliding van Rik Molenaar voorkwam dat een aanvaller van Honselersdijk kon scoren. De gelijkmaker kwam er toch, toen een verkeerd terug gekopte bal door de nummer 9 van Honselersdijk werd onderschept en hij koel de gelijkmaker in knalde. Gestimuleerd door deze gelijkmaker zette Honselersdijk aan en was het nog enkele malen
gevaarlijk via corners en via enkele schoten, die rakelings naast het doel van BOL vlogen. De tegenstoten van BOL leverden niet veel gevaar meer op. De rust kwam voor BOL dan ook gelegen en gaf tijd om te bespreken hoe het tij in de tweede helft gekeerd zou kunnen
worden. Na de aftrap voor de tweede helft probeerde BOL direct de aanval te openen, maar de diep gespeelde bal kon worden onderschept door de verdediging van Honselersdijk. Omdat Honselersdijk feller was dan BOL, werden gaandeweg de tweede helft steeds meer
onderlinge duels verloren. BOL miste precisie in de passing en Honselersdijk kreeg door dat er in Broek op Langedijk de gelegenheid was om de treurig stemmende reeks van vijf opeenvolgende nederlagen te doorbreken. Toen de bal achterin door BOL werd verspeeld,
was het opnieuw de nummer 9 van de tegenstander die daarvan profiteerde en de 16 meter in sneed en zijn tweede doelpunt kon maken. Niet veel later werd het nog erger, toen keeper Steven Boon geen kijk had op een houdbaar lijkend schot van de nummer 6 van Honselersdijk en het zelfs 1-3 werd. Het publiek, dat door het matige weer vandaag wat minder talrijk aanwezig was, keek het schouwspel dat zich afspeelde ongelovig aan. BOL probeerde uit alle macht een tegendoelpunt te forceren en was daar nog 1 keer dichtbij, toen na een aanval over rechts Bas Jonker kon inkoppen. De bal vloog, de bovenkant van de kruising nog rakend, net over de goal. Trainer Erwin Tump bracht verse krachten in, o.a. Manuel Goosens, die na lang blessureleed zijn rentree eindelijk weer kon maken. Toch nog een lichtpuntje op deze voor BOL steeds grauwer wordende zaterdag. Het geloof in een beter resultaat ebde echter langzaam weg, net als de krachten op het gladde en door de
gestaag vallende regen steeds zwaarder wordende veld. Honselersdijk was gevaarlijker met zijn aanvallen, met name via de linkerkant kwam het keer op keer voor het doel van BOL. Doelpunten konden niet uitblijven en die vielen dan ook, toen enkele minuten voor tijd de nummer 8 in ogenschijnlijk buitenspelpositie de 1-4 kon maken. Uitblinker bij Honselersdijk Youri Riepe maakte het feest voor de Westlanders compleet toen hij in de negentigste minuut ook de 1-5 liet aantekenen. Na nog enkele minuten te hebben bijgeteld, floot scheidsrechter Martijn Kool uit Castricum voor de laatste keer. BOL was zaterdag onherkenbaar, de video-opnames die van de wedstrijd zijn gemaakt en
de bespreking daarvan komende week, zullen er hopelijk toe leiden dat BOL volgende week in Amsterdam tegen de Zuidas-bewoners van AFC beter voor de dag zal komen.