Wedstrijdverslag (JO10-1)

() • 72 weergaven

Type BOL JO10 buigt achterstand om in overwinning

Op deze zaterdag mochten we ons al vroeg melden bij de parkeerplaats van BOL. Om 7.45 uur werd er verzameld om richting Heiloo te rijden voor de wedstrijd tegen De Foresters. Een feestelijke dag, want Stijn werd 10 vandaag!

Alle tien de jongens waren keurig op tijd, zodoende waren we ruim op tijd in Heiloo om de warming-up te doen. De Foresters hebben twee kunstgrasvelden, maar gelukkig werden wij naar een echt grasveld gestuurd, iets wat de jongens fijner vinden voetballen.

Vandaag was Jelle de keeper. Achterin startten Seger, Tjeerd en Zepp. Voorin speelden Jitse, Bonne en Stijn. Sam, Boaz en Jesse waren de eerste wissels.

De eerste helft was het BOL dat het spel domineerde. Er kwamen kansen uit voort die niet goed benut werden. Ook zat het niet helemaal mee, want twee keer werd de lat geraakt. En omdat aanval en verdediging te ver uit elkaar stonden, werd ook de vrije man niet altijd gevonden. En dan gebeurt het voorspelbare: 2 counters van Foresters, 2 doelpunten…

Het lukte BOL niet om de bal achter de keeper te krijgen en toch wel een beetje gefrustreerd zochten we in de pauze de kleedkamer op. We kwamen tot de conclusie dat verliezen vandaag echt niet nodig is. Als we maar wel de linies bij elkaar houden, dan komen de kansen vanzelf wel en gaat die bal er heus wel in!

En toen kwam de tweede helft: BOL startte furieus en al binnen 1 minuut maakte Jitse de belangrijke aansluitingstreffer. Uit een corner kreeg hij de bal voor zijn voeten, hij haalde uit en via de binnenkant van de paal was het 2-1. Het geloof zag je groeien: zie je wel, we kunnen hier winnen!!! Bonne maakte 2 minuten later de gelijkmaker. Hij kwam goed door op rechts en schoof de bal in de verre linkerhoek in: 2-2! Nu werd het helemaal spannend. Kon BOL direct doordrukken? Nou, nog niet direct, want Foresters maakte snel daarna toch de 3-2. Nu stond BOL weer achter… Maar de jongens gaven niet op stroopten de mouwen op en vlogen er direct op! Dit werd bekroond door het mooiste doelpunt van de dag. Na weer een aanval over rechts kwam de bal bij Jitse. Jitse kan heel hard schieten, dat weten we, maar wat hij nu liet zien: hij lobte de bal over de keeper heen en zo werd het 3-3. Wat was Jitse blij, maar natuurlijk ook het hele team! Wat een veerkracht werd getoond! En nog was het niet klaar: Bonne maakte zijn 2e treffer door een solo af te ronden en zo voor het eerst de voorsprong te nemen die BOL al eerder had moeten nemen natuurlijk. Maar beter laat dan nooit. Stijn gaf zichzelf een verjaardagskado door de 5-3 te maken. Van dichtbij schoot hij snoeihard in het doel. En hoewel we helaas geen penalty kregen wegens een bijna vangbal van een verdediger van Forester, bleef BOL toch goed bij de les en trok het de overwinning over de streep.

De jongens hebben karakter getoond door te geloven in de eigen mogelijkheden. In de tweede helft hebben ze echt heel goed gevoetbald. Als team heeft iedereen zijn bijdrage geleverd en was de stemming opperbest onder de douche! Traditiegetrouw was Sam als laatste klaar, Stijn trakteerde nog op chips en natuurlijk werd er hard gezongen voor het feestvarken!

Een mooie (vroege) voetbalochtend zorgt ervoor dat BOL minimaal 4e blijft, maar misschien wel een plekje opschuift in de stand.