Wedstrijdverslagen 23 sep (JO17-1)

() • 76 weergaven

Goede competitiestart JO17-1
Na twee nederlagen in de beker moesten de mannen van JO17-1 tegen Limmen hun eerste competitiewedstrijd spelen. De bekerwedstrijden lieten zien dat er genoeg voetbal in het team zit maar dat ze moesten wennen aan een iets ander systeem, nieuwe spelers en voor sommige een andere positie. Maar in de wedstrijd tegen Limmen was al snel duidelijk dat de mannen inmiddels gewend zijn. Iedereen was aanwezig wat betekende dat we met 5 wisselspelers op de bank begonnen. De eerste fase ging vrij gelijk op met een paar kleine kansjes over en weer. Maar na ongeveer 10 minuten ging Joey heel goed door op een diepe bal, de verdediger van Limmen kon de bal niet goed onder controle krijgen en Joey was er als de kippen bij om de bal af te pakken en met een schitterende krul de bal in verste hoek te schieten, 1-0. Daarna kwam BOL echt goed aan voetballen toe, mooie combinaties op het middenveld, verzorgd opbouwen van achteruit en keihard werken door allemaal. Na zo’n mooie combinatie werd Boet de ruimte ingestuurd en deze kans liet Boet niet onbenut en wist de 2-0 binnen te schieten. Niet snel daarna wist Limmen de verdediging van BOL toch te omzeilen en kon alleen op onreglementaire manier de aanval worden gestopt. Helaas was dit in het strafschopgebied en kon de goedleidende Dick Vrijhoef niets anders doen dan de bal op de stip te leggen. De penalty ging erin wat betekende dat het weer spannend werd, 2-1. BOL ging gelukkig gewoon door met hun spelletje en gelukkig kon Boet zijn tweede vlak voor rust binnen schieten, 3-1 ruststand.

In de tweede helft het zelfde spelbeeld, een beter voetballend BOL die Limmen hun wil oplegde. Ook de veelvuldige wissels hadden geen effect op het spel, iedereen stond heel goed te spelen. De score liep door doelpunten van Bram en Joey verder op naar een comfortabele 5-1. Daarna kwam het hoogtepunt van de wedstrijd met een individuele actie van Jesse op de rechterkant wat eindigde in een schitterende knal in het dak van het doel, 6-1. De laatste 10 minuten wilde de lichtgeblesserde Ezra speciaal voor zijn vader nog even meedoen en deed dit heel goed, met een schitternde goal wist Ezra de 7-1 op het scorebord te zetten. Ben, de vader van Ezra had genoeg gezien en ging gelijk naar huis:-). Dit was ook de eindstand waardoor JO17-1 goed is begonnen aan de competitie.