Zure nederlaag voor BOL

() • 95 weergaven

Het is de derde keer dat BOL een thuisnederlaag met 0-1 lijdt en ook nu weer had er weer meer in gezeten. Ook nu was de afronding van de kansen het zwakke punt. Die waren er, moet vermeld worden aan beide kanten. De tegenstander van deze middag, AFC, beschikt over een tweetal snelle aanvallers die veelal met moeite konden worden afgestopt. Ook het verschil met de reservebank was opvallend. Ook nu weer werd het 2e team niet door de trainer kaalgeplukt waardoor er maar 2 spelers bij het eerste team op de reservebank zaten, dat in schril contrast met AFC waar zelfs 7 reservespelers op het wedstrijdformulier stonden. Er werd daar dan ook met name na de rust druk gewisseld. Het positieve in deze wedstrijd was mede de doelman. Steven Boon, als vervanger voor de geschorste Xander Snoek, speelde een uitstekende wedstrijd en heeft meerdere malen zijn ploeg voor een grotere nederlaag behoed. Daarbij komt dat hij het vermogen heeft, zoals het in voetbaljargon heet, de bal op de stropdas te leggen en is het duidelijk dat het deze middag niet aan de doelman lag. Dat lag aan de andere kant door het missen van te veel kansen. Die waren er ongetwijfeld en daarbij was het veldspel van goed uitgevoerd tot het zomaar inleveren van de bal. De snelheid van de bezoekers werd BOL al voor de rust bijna fataal, maar een doelpunt kon worden voorkomen. Twee minuten voor het rustsignaal van scheidsrechter Hilgersom kreeg BOL nog een uitstekende kans, maar de inzet van Bas Jonker werd door de doelman tenietgedaan.

Na de rust was BOL bij vlagen de bovenliggende partij. AFC moest achteruit en kwam conditioneel minder uit de voeten dan voor de rust. BOL probeerde het wel, maar had het geluk niet aan haar zijde. Natuurlijk waren de snelle counters van AFC gevaarlijk en had men de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar doelman Steven Boon voorkwam dat. Aan de andere kant zette BOL steeds meer druk en moesten de verdedigers van de thuisclub veelal ongecontroleerd uitverdedigen. Toch kwamen er kansen voor de thuisclub. Eerst kwam de 0 -1, toen de opgerukte Justin Swart (kleinzoon van..) van dichtbij scoorde. Maar meteen daarna kwamen er kansen voor BOL. Zo retourneerde Dimaggio Senchi een verkeerde uittrap van de doelman met een rebound, maar de bal ging net naast het verlaten doel. BOL bleef het laatste kwartier aandringen en had een paar levensgrote kansen maar het eindschot bleef uit. Timon Plak pompte nog een paar vrije trappen en een aantal hoekschoppen voor het doel, maar de verdediging van de thuisclub wist veelal met kunst en vliegwerk een doelpunt te voorkomen. Soms zit het mee en soms zit het tegen. Als een bal na een inzet tegen de uitstaande arm van een verdediger gaat waardoor een treffer wordt voorkomen, maar de scheidsrechter geeft daar een andere uitleg aan, dan is dat domme pech. Zo werd Timon Plak nog een keer goed aangespeeld, maar de scheidsrechter nam het vlagsignaal van de assistent, al of niet terecht, over. We moeten ons niet blindstaren op beslissingen van de arbitrage, maar voldoende afstand nemen, zodat het hier niet van afhangt. BOL zette nog een slotoffensief in, maar verder dan een kopbal van René Rootlieb op de lat en een vrije trap van Jack Schoon in handen van de doelman, kwam BOL niet.

Toch moet trainer Mark de Vries optimistisch blijven, want met deze inzet kan succes niet uitblijven. En zoals de trainer zegt: De wil en het enthousiasme zijn er bij de spelersgroep en dat moet tot succes leiden.

Volgende week wordt een bezoek gebracht aan de Bilt. Weliswaar hekkensluiter, maar dit zegt in deze klasse weinig. Immers, een overwinning brengt je alweer dichtbij de middelmoot.

BOL – AFC 0-1 (0-0)

Scheidsrechter de heer A. Hilgersom uit den Haag.